לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם

ביקורת מקיפה על:
תואר ראשון לימודי הנדסת מכונות הטכניון

דרור 05/08/2011
סטודנט תואר ראשון לימודי הנדסת מכונות הטכניון
מסלול לימודים
מדוע בחרת את המסלול?
הרגשתי חיבור להנדסת מכונות והוא היה מקצוע שגם עניין אותי וגם ידעתי שיש ממנו עתיד (בניגוד להסטוריה או דברים דומים). הנדסת מכונות היא העדיפה עלי כי שם מתעסקים בדברים ממשיים, בחלקים שאפשר לגעת ולראות בניגוד לחשמל או מחשבים שם הדברים הרבה יותר רעיוניים והרבה פחות מוכרים ומוחשיים
האם היה קשה להתקבל למסלול? האם עשית מכינה?
אני לא עשיתי מכינה והציונים הספיקו לי, לא היה קשה לי להתקבל למסלול.
האם אתה מרגיש שהמסלול ענה על הציפיות שלך?
ענה בצורה מלאה
בהתחלה הלימודים היו משעממים, ומלאים במתמטיקה ומבואות, עם ההתקדמות בתואר הקורסים החלו להיות הרבה יותר רלוונטיים ומענינים.
על איזה קורס/מרצה היית ממליץ?
ישנם כמה, וזה תלוי מאד באדם ובאופי שלו כי הפקולטה מציגה תכנים מגוונים מאד ממגוון פקולטות בטכניון ומתחומים שונים לגמרי. אני אהבתי את הקורס תכן מכני (למרות שאני יודע שהרבה לא אהבו אותו) ואהבתי את "פרויקט תכן לייצור", וגם תרמודינמיקה היה מעניין אם כי היה קשה
על איזה קורס/מרצה לא היית ממליץ?
קורסים מתמטיים הם פחות חביבים, במיוחד על אנשים עם "מח של מהנדס" אני פחות אהבתי קורסים שעוסקים בבקרה ואלקטרוניקה, כמו "מבוא לבקרה", "מערכות לינאריות" ומבוא למכטרוניקה". אחד החסרונות של המסלול הוא שבגלל שהוא מגוון מאד, ישנם מקצועות חובה מכל תחום שבו נוגעת
מה דעתך על רמת המרצים - (מקצועיות, יחס אישי, נגישות לסטודנטים)?
8
רב המרצים טובים ואכפת להם שהסטודנטים ידעו את החומר. ישנם מרצים מסויימים שמלמדים ברמה גבוהה מאד ודורשים את הרמה במבחנים, ישנם מרצים שלא מקשים במבחנים. אבל בשורה התחתונה, המרצים, ברובם, טובים מאד.
מהי רמת הלימודים בחוג - (רמת מתרגלים, שעורי עזר, תרגולים, כמות סטודנטים בהרצאה וכו')?
9
הרמה גבוהה, אין דרישות לרמה גבוהה מבחינה מתמטית, אבל מבחינת הבנה פיסיקלית. המתרגלים, חלקם טובים, חלקם לא, אבל כמעט תמיד יש מתרגל סביר, לפחות, בכל מקצוע.
מה חסר לך בתואר?
שמחת חיים, הטכניון מתאמץ נורא לפתח חיים חברתיים בקמפוס, אבל זה תהליך ארוך וקשה, שכבר אפשר להתחיל לראות את ההתחלה שלו. הבעיה היא שהטכניון דורש מהסטודנטים הרבה מאד, לכן הם לא תמיד יכולים להתפנות לעבודה או לבילויים.
נקודה אחת חזקה ונקודה אחת לשיפור
נקודה חזקה: נושאים רבים, אחרי שנתיים אתה מתחיל לבחור את הקורסים שלך על פי מה שבאמת מעניין אותך יותר ומעצב את התואר כך שיתאים לך
נקודה לשיפור: אין כאלה שנוגעות ספציפית לפקולטה, אלא נקודות לשיפור בקמפוס ובמוסד עצמו.
לאילו עוד מוסדות ניסית להתקבל? האם יש מוסד שניסית ולא התקבלת אליו?
לא ניסיתי להתקבל לשום מוסד אחר
קמפוס
כיצד היית מגדיר את יחס המזכירות כלפי התלמידים?
9
הרשמה לקורסים מתבצעת באופן מאד נח עם קדימות לוותיקים. הבעיה היחידה היא המגבלה לפיה ניתן לחזור על קורס רק שנה אחרי שעברת אותו בפעם הראשונה. יש לזה סיבות הגיוניות, אבל זה יוצר בעיות. בדרך כלל ניתן להגיש בקשה מיוחדת ומאשרים אותה לרב, אבל זה עדין לא ממש נח. לא יצא לי לעשות מילואים במהלך הסימסטרים אבל לפי אנשים אחרים היחס למילואימניקים הוא נהדר (מועדי בחינות נוספים, חוברות מבחנים וקורסי קיץ חינם ודחיות בהגשות). תשלומים נגבים לפני כניסת המלגות (עם הודעה מוקדמת) אם יש בעיות תזרים מזומנים בחשבון הבנק זה יכול מאד להציק, אם אין, זה לא משנה בכלל.
האם רמת המתקנים במוסד מספקת?
10
מעולה, יש בריכה חינם וחדר כושר זול מאד. הרסה סיפריות, חוות מחשבים לכל פקולטה (חלק טובות יותר וחלק פחות) עם תוכנות רלוונטיות שמותקנות על המחשבים. כיתות לימוד מאבזרות במקרני וידיאו ומקרני שקפים, כך גם האודיטוריומים. חנייה לסטודנטים היא בעיה כי אין מקומות חנייה קרובים (לשום מקום) לסטודנטים, אבל יש הסעה פנימית שאפשר להשתמש בה (חינם) וזה עוזר מאד. הרבה קפיטריות, חלק גדולות וחלק קטנות, בשריות וחלביות במחירים סבירים ואוכל סביר (לא מנות גורמה אבל מה אפשר לצפות מארוחה ב-20 שקל) בנוסף יש את בית הסטודנט שיש בו מתחם חנויות קטן, בנק, קופת חולים, מרכז אוכל (בורגר-ראנץ' שווארמה סיני ועוד) במחירים פחות מסובסדים, קולנוע במחירי בדיחה (סאטים ישנים בד"כ), פאב. בנוסף יש חדר עם כלי נגינה לשימוש הסטודנטים ומועדון חוגים. סופרים (3 או 4 ברחבי הקמפוס, במחרים זולים). בגדול, מבחינת מתקנים, שירות אידיאלי.
מה חסר או היית שמח שיהיה?
מגורים
היכן אתה גר?
דירה שכורה – שותפים
25 דקותת הליכה מהפקולטה, רבע שעה מהשער. בדרך חזרה יש טיפוס קטן הביתה, אבל לא נורא מידי.
האם המקום בו אתה מתגורר מתאים לסטודנטים?
יש תחבורה 2 דקות מהבית, יש מכבסות במעונות הטכניון (שתי מכבסות ממש קרובות ל-2 מהשערים). יש לי מכונת כביסה בדירה, אז אני לא יודע על מכבסות נוספות. הטכניון נמצא ליד מרכז קניות "מרכז זיו" שיש בו מסעדות מזון מהיר, בתי קפה, פאבים (חלק מבתי העסק כשרים), חניות ספרים ציוד משרדי, כלי בית ועשה זאת בעצמך וגם סופר של קהילה חרדית (למחפשים מזון כשר). בסביבה ישנם גם חנויות חיות וסופרים נוספים וזולים, קיוסקים, ואטובוסים שמחברים את המקום עם 2 קניונים נוספים (גראנד קניון וסינימול שיש בו גם יס-פלאנט)
עבודה
האם אתה עובד בזמן התואר?
עבודות מזדמנות כאלה ואחרות, אין זמן למשרה חלקית אפילו
האם אפשרי לעבוד במהלך התואר? מאיזו שנה? האם המעסיק גמיש?
החל מאמצע התואר ניתן להתחיל לחפש עבודה (תלוי בממוצע ובתואר), בדרך כלל מדובר על עבודת סטודנט במקצוע, פעם או פעמיים בשבוע ובמקרה זה יהיו גמישים מאד. במקרים אחרים יהיה קשה מאד למצוא זמן לעבודה
האם ישנה עבודה לסטודנטים באזור? מהן העבודות הנפוצות?
בדרך כלל עבודות זמניות וחלקיות בטכניון, רב החברים שלי לתואר עובדים בטכניון במשרות קטנות עם הכנסה של פחות מ-1000 שקל לחודש, חלק אחר מצאו משרת סטודנט במקצוע והם מגיעים לעבודה בהסעה.
חיי חברה ופנאי
כיצד מבלים באזור (פאבים, קולנוע, בתי קפה, ספורט)?
יש באיזור כל מה שצריך, פאבים, בתי קפה, מסעדות, בריכה, קניונים, קולנוע, אוטובוס אחד לים ואפילו קרבה למסיבות בימי שישי
האם הקשר בין הסטודנטים טוב?
תלוי באנשים, לי יש קשר טוב עם האנשים שלומדים איתי, אבל לחבר שלי שלומד סימסטר מתחתי אין .
ממשיכים הלאה
האם אתה רואה את עצמך ממשיך ללמוד כאן גם לתואר שני?
אין לי שאיפה כזאת, אבל במצב השוק היום אני רואה את עצמי הולך לעשות תואר שני (לא מיד לאחר הראשון) כדי לקדם את עצמי במקצוע
האם ניסית להשתלב בתחום שלמדת? האם כבר השתלבת?
הייתי בראיונות, אבל לא התקבלתי בנתיים, מאנשים שאני מכיר, במשרת סטודנט מדובר על שכר של כ-3000 שקלים
הטיפ של דרור
לא צריך לדחוף, יש מספיק משרות למהנדסי מכונות אחרי התואר. תהיה חבר טוב ואל תיקח את הציונים קשה מידי, כי יהיה לך מקום אחרי התואר. מה שכן, מומלץ לנסות להגיע לממוצע שיהיה גבוה מ-80, גם כדי לנסות למצוא משרת סטודנט וגם כדי להשאיר את האופציה לתואר שני פתוחה.
כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024