נטלי י. 31/07/2011
סטודנט תואר ראשון לימודי ביולוגיה בדגש במדעי המוח אוניברסיטת תל אביב
מסלול לימודים
מדוע בחרת את המסלול?
כי מכל המקצועות שאפשר לעשות בהם תואר ראשון באונ' ת"א זה הכי מעניין אותי.
האם היה קשה להתקבל למסלול? האם עשית מכינה?
בלי מכינה, אבל חתך הקבלה גבוה למדי (פסיכומטרי + בגרויות).
האם אתה מרגיש שהמסלול ענה על הציפיות שלך?
ענה בצורה חלקית
כמו בכל מקצוע, שנה א' בעייתית, כי כל הקורסים הם מבואות הכרחיים שבחלקם לא ממש קשורים למקצוע עצמו. חלק קטן מקורסי המבוא באמת נוגע לתחום. בלי קשר, המסלול המסוים הזה די דוחף לכיוון המחקרי, דבר שלא ממש הבנתי אותו עד שהתחלתי לחוות את זה, וזה קצת מפריע למי שבכלל לא יודע אם הוא באמת מתכוון להמשיך למחקר. חוץ מזה בעיה שלי מפריעה מאוד היא העומס האדיר - 154 שעות סימסטראיליות סה"כ ב- 3 שנים, בלי יכולת להאריך את התואר. זה אפשרי, אבל מאוד מכביד, ובעיני סתם חבל. נראה שהמחשבה מאחורי זה היא שאנשים לא יירשמו לתוכנית אם היא תגזול מהם 4 שנות לימוד. אותי זה לא היה מרתיע, אני לא ממהרת לשום מקום. חוץ מזה אפשר תמיד לתת שתי אופציות, או 3 שנים או להאריך למי שרוצה.
על איזה קורס/מרצה היית ממליץ?
מכיוון שסיימתי רק שנה ב' ועד עכשיו רובם המכריע של הקורסים היו קורסי חובה, קצת קשה לענות על השאלה. מה שכן, הקורס נוירואנטומיה א' הוא קורס בחירה למסלולים אחרים של ביולוגיה (לא מדעי המוח) - מאוד מומלץ, במיוחד יחד עם המעבדה שלו.
על איזה קורס/מרצה לא היית ממליץ?
לא היה לי קורס שהוא לא קורס חובה שלא הייתי ממליצה עליו..
מה דעתך על רמת המרצים - (מקצועיות, יחס אישי, נגישות לסטודנטים)?
8
רוב המרצים מקצועיים מאוד, יחס טוב לסטודנטים בשיעור, אווירה טובה. תמיד יש יוצאי דופן, אבל הם לא שכיחים, ולפעמים תלונות של הסטודנטים נענות בהחלפתם.
מהי רמת הלימודים בחוג - (רמת מתרגלים, שעורי עזר, תרגולים, כמות סטודנטים בהרצאה וכו')?
7
מתרגלים יש ויש. בד"כ התירגולים מאוד עוזרים ללימודים בקורס הרלוונטי. לגבי כמות סטודנטים בהרצאה - החוג לביולוגיה הוא חוג מאוד גדול, ורוב קורסי החובה במסלול למדעי המוח משותפים לכל החוג, כך שיש הרבה מאוד סטודנטים בכיתה. בקורסי הבחירה המספר קטן למימדים נוחים ה
מה חסר לך בתואר?
מיזוג ממשי יותר בין תחום הפסיכולוגיה לבין הביולוגיה. כרגע התוכנית היא שני תארים נפרדים בשני המקצועות האלה, כשבעיקר בביולוגיה יש הרבה התמקדות בביולוגיה של המוח ואפשר לבחור כמה קורסים מתקדמים יותר שקשורים למדעי המוח. אבל אין כל כך אינטגרציה, וגם הרבה תחומים ממה שנקרא היום "מדעי המוח" לא מכוסים בתוכנית. אפשר לבחור קורסים נוספים מעבר לתוכנית אם רוצים, אבל היא גם ככה עמוסה מספיק, זה לא כל כך ריאלי להוסיף לה עוד דברים.
נקודה אחת חזקה ונקודה אחת לשיפור
נקודה חזקה: מעניין, קורסים ברמה גבוהה.
נקודה לשיפור: מבנה התוכנית עונה טוב על צורך מסוים, יש עוד דברים שהיא מפספסת וחבל.
לאילו עוד מוסדות ניסית להתקבל? האם יש מוסד שניסית ולא התקבלת אליו?
לא ניסיתי.
קמפוס
כיצד היית מגדיר את יחס המזכירות כלפי התלמידים?
8
אני אישית לא נתקלתי מעולם בבעיה כלשהי. שמעתי מאחרים כל מיני סיפורים, לכן הציון הוא לא 10.
האם רמת המתקנים במוסד מספקת?
8
קפיטריות - ככה ככה. נחמד לשבת פעם בכמה זמן, בעיני לא פיתרון מספיק טוב בשביל היומיום (ובתואר הזה נמצאים כל יום באוניברסיטה, הרבה שעות).
ספריות - מאוד נוח, שקט, יש די הרבה עמדות מחשב, הרבה פינות שקטות ללמוד בלי שאנשים יסתובבו מול העיניים..
מה חסר או היית שמח שיהיה?
מגורים
היכן אתה גר?
אצל ההורים
מרכז תל אביב
האם המקום בו אתה מתגורר מתאים לסטודנטים?
כן.
עבודה
האם אתה עובד בזמן התואר?
עד עכשיו לא, מקווה להתחיל לעבוד בשנה הבאה.
האם אפשרי לעבוד במהלך התואר? מאיזו שנה? האם המעסיק גמיש?
הרבה מהסטודנטים בתוכנית עובדים, וגם גרים בשכירות (ולא אצל ההורים). להרבה אחרים מאוד קשה גם לעמוד בעומס וגם לעבוד. זה אישי. בגדול שנה א' מאוד עמוסה, וסמסטר א' בשנה ב' גם. מסמסטר ב' בשנה ב' זה מתחיל להיות יותר מרווח.
האם ישנה עבודה לסטודנטים באזור? מהן העבודות הנפוצות?
הכי נפוץ - מלצרות. לא חסר.
חיי חברה ופנאי
כיצד מבלים באזור (פאבים, קולנוע, בתי קפה, ספורט)?
כל הנ"ל.
האם הקשר בין הסטודנטים טוב?
כן. בגדול האווירה הכללית טובה, וכמובן שכל אחד מוצא את הפינה שלו, אי אפשר שכולם יהיו חברים של כולם.. לא כשיש כל כך הרבה אנשים.
ממשיכים הלאה
האם אתה רואה את עצמך ממשיך ללמוד כאן גם לתואר שני?
ממה שהכרתי עד עכשיו ראשי המעבדות השונות תחת תחום מדעי המוח באוניברסיטה הם סופר מקצועיים, וגם מאוד מאוד נחמדים. חלק קטן מהם אולי פחות מוצלחים בתור מרצים מול כיתה, אבל בשביל תואר שני זה ממש פחות חשוב.
האם ניסית להשתלב בתחום שלמדת? האם כבר השתלבת?
אין כל כך מה לעשות עם תואר ראשון בתחום הזה, או יותר נכון אי אפשר למצוא עבודה כחוקר מוח אחרי התואר הראשון. חייבים תואר שני לפחות. אפשר מין הסתם למצוא עבודות בתחומים קרובים מספיק, לא ניסיתי.
הטיפ של נטלי י.
למצוא מישהו שלמד/לומד בתוכנית ולדבר איתם. לשאול שאלות, להקשיב למה שיש להם להגיד בעצמם. הידע היבש שכתוב באתר האוניברסיטה די מפורט, אבל זה לא מצליח לשקף באמת את מה שקורה.