לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם

ביקורת מקיפה על:
תואר ראשון לימודי משפטים אוניברסיטת בר אילן

יבגני ר. 24/07/2011
סטודנט תואר ראשון לימודי משפטים אוניברסיטת בר אילן
מסלול לימודים
מדוע בחרת את המסלול?
בחרתי את המסלול מכיוון שלימודי משפטים פותחים הרבה דלתות.
האם היה קשה להתקבל למסלול? האם עשית מכינה?
לא היה קשה מדי להתקבל, לא עשיתי מכינה אך כיום תנאי הקבלה גבוהים יותר מאשר לפני 3 שנים. כיום נדרש פסיכומטרי קרוב ל-700, בעוד שאני התקבלתי עם 675.
האם אתה מרגיש שהמסלול ענה על הציפיות שלך?
ענה בצורה מלאה
הקורסים לא קלים, נדרשת מחשבה ויצירתיות במבחנים. כך צריך גם לפעול עו"ד במציאות.
על איזה קורס/מרצה היית ממליץ?
דיני חוזים. למרות שזה קורס חובה, זה קורס בסיסי שמלמד את הדברים החשובים ביותר במקצוע. כדאי להקשיב!!
על איזה קורס/מרצה לא היית ממליץ?
כל קורס שקשור למשפט עברי
מה דעתך על רמת המרצים - (מקצועיות, יחס אישי, נגישות לסטודנטים)?
8
רוב המרצים טובים, מעניינים, נגישים עבור הסטודנטים ומאוד מקצועיים. אך לעיתים פוגשים במרצה משעמם, שלא מעביר את החומר מבלי שחצי כיתה תירדם. בנוסף, למרות שקיים נוהל של החזרת מבחנם תוך שבועיים, לעיתים יש מרצים שלא עומדים בנוהל (השיא הגיע לכך שנאלצתי לחכות להחז
מהי רמת הלימודים בחוג - (רמת מתרגלים, שעורי עזר, תרגולים, כמות סטודנטים בהרצאה וכו')?
9
התירוגלים נעשים רק בקורסי החובה, ולא בכולם. המתרגלים מאוד מקצועיים, בד"כ באים מהפרקטיקה, יודעים את החומר ומסבירים אותו בצורה טובה. כמות הסטודנטים בהרצאה תלויה בהאם זה קורס חובה או בחירה. בד"כ כמות הסטודנטים נעה בין 90-100 בחובה ל-30-50 בבחירה.
מה חסר לך בתואר?
חסרה לי הנגיעה בכל הנושאים הלוגיסטיים: החזרת ציונים בזמן, יחס טוב יותר למילואימניקים, צפייה במחברת הבחינה מבלי לשלם 5 ש"ח.
נקודה אחת חזקה ונקודה אחת לשיפור
נקודה חזקה: פקולטה עם מרצים מהשורה הראשונה (רובם), בעלי שם עולמי שמעבירים את החומר בצורה בהירה ובעלי יחס טוב מאוד כלפי הסטודנטים.
נקודה לשיפור: נושאים לוגיסטיים בעייתייים: מבחנים לעיתים לא מוחזרים בזמן, וכאשר רוצים לראות את מחברת הבחינה, דורשים על כך תשלום כספי.
לאילו עוד מוסדות ניסית להתקבל? האם יש מוסד שניסית ולא התקבלת אליו?
לא.
קמפוס
כיצד היית מגדיר את יחס המזכירות כלפי התלמידים?
8
המזכירות מאוד נוחות ועוזרות בהרבה דברים. התשלומים לא נעשים בפקולטה, אלא באוניברסיטה וגם שם היחס הוא מאוד אדיב ומקצועי. ההרשמה לקורסים נעשית בצורה מתוקשבת ולכן קשה להעביר ביקורת כלשהי בנושא. קיימים גם יועצי רישום שעוזרים בבעיות ספציפיות ברישום. גם הם אנשים מקצועיים ועוזרים מאוד אך במגבלות מה שהמחשב מאפשר להם לעשות.
האם רמת המתקנים במוסד מספקת?
7
הספריה גדולה, שקטה ועם מבחר גדול של ספרים. חדר המחשבים בה גדול אך לעיתים לא מספיק כאשר מדובר באמצע סמסטר, כשכולם נמצאים בלימודים. קיימות מספיק כיתות לימוד בפקולטה, כולן מצויידות במקרן ואינטרנט אלחוטי. הקפיטריה הקרובה ביותר לפקולטה היא Gregg והמחירים בהתאם... קיימת מצוקת חניה באוניברסיטה ולכן עדיף להגיע בתחבורה ציבורית או לחנות ברחובות הסמוכים עם איזי-פרק. קיימת חנייה גדולה ליד האוניברסיטה- 9 ש"ח ליום. בקמפוס לא קיימים מתקני ספורט כלשהם, למעט מגרש כדורגל/סל. אין חדר כושר וגם לא מתקנים במדשאות השונות- חסרון של ממש למי שלא יכול לשבת כל היום על כיסא מבלי לזוז קצת בערב.
מה חסר או היית שמח שיהיה?
מגורים
היכן אתה גר?
מעונות
לא לבעלי לב חלש!!! מכיוון שמדובר באוניברסיטת בר אילן, קיימים מעונות לדתיים וחילונים. המעונות לדתיים נמצאים בתוך הקמפוס ועולים כ-700 ש"ח לחודש. המעונות לחילונים נמצאים מחוץ לקמפוס, כ-20 דקות הליכה ועולים כ-900 ש"ח לחודש. המעונות לחילונים הם בעצם בניין מגורים בתוך רמת גן, המחולק לדירות של 4 חדרים ו-2 אנשים בחדר: 8 איש בדירה!! התשלום כולל כיסוי של עד 50 ש"ח לחשבונות והחריגה נגבית מכיסם של הסטודנטים. בדירה קיים מזגן, מטבח, שירותים, חדר עם שירותים משלהם (מעין יחידת הורים), מחשב+אינטרנט, מרפסת. המעונות אינם שייכים לאוניברסיטה, אלא לחברה פרטית ולכן היחס הוא בהתאם: מחירים גבוהים יותר מהמעונות של הדתיים (ששייכים לאוניברסיטה), חוזה לשנה (כולל הקיץ כשכולם בבית לעומת הדתיים שלהם החוזה הוא ל-9 חודשים בלבד), צריך להיות חבר אגודה (הדתיים לא חייבים), מגיעים רטובים מההליכה לאוניברסיטה. בעיה אישית שלי: מכיוון שתואר במשפטים הוא 3.5 שנים, לא הסכימו לעשות לי חוזה לחצי השנה האחרונה אלא רק לשנה שלמה. בקיצור, אם לא חייבים, לא להתקרב!!
האם המקום בו אתה מתגורר מתאים לסטודנטים?
המעונות ממוקמים ברמת גן: קיימת תחבורה ציבורית, 2 מכונות כביסה לכל הבניין קיימות בבניין עצמו, סופרים וחנויות קיימות בסביבה. אם רוצים לצאת, 40 דקות באוטובוס ואת/ה במרכז ת"א.
עבודה
האם אתה עובד בזמן התואר?
היי-טק.
האם אפשרי לעבוד במהלך התואר? מאיזו שנה? האם המעסיק גמיש?
אפשרי לעבוד במהלך התואר, עדיף לא משנה א', כדי להכיר את האוניברסיטה ואת הדרישות. אחרי שמרכיבים את מערכת השעות של שנה ב', אפשר לדחוס 1/2-3/4 משרה בכיף.
האם ישנה עבודה לסטודנטים באזור? מהן העבודות הנפוצות?
לדעתי, אין עבודה לסטודנטים באזור מכיוון שהאוניברסיטה ממוקמת באזור מגורים.
חיי חברה ופנאי
כיצד מבלים באזור (פאבים, קולנוע, בתי קפה, ספורט)?
כל חיי החברה נמצאים בת"א. הנסיעה אורכת כ-30-40 דקות.
האם הקשר בין הסטודנטים טוב?
קיים קשר טוב בין רוב הסטודנטים. למרות שזו פקולטה תחרותית, כולם עוזרים לכולם, מעבירים סיכומים ומשתפים.
ממשיכים הלאה
האם אתה רואה את עצמך ממשיך ללמוד כאן גם לתואר שני?
כרגע אינני יודע לגבי המשך לתואר שני אך אם ארצה, ייתכן מאוד שאמשיך באותו המוסד.
האם ניסית להשתלב בתחום שלמדת? האם כבר השתלבת?
השלב המקצועי הבא שלי הוא התמחות. הפקולטה מאוד מוערכת אצל המראיינים, שמתרשמים ממנה מאוד. השכר בסטאז' לא רלוונטי למקום בו למדת.
הטיפ של יבגני ר.
תהיו עם ראש פתוח, תנסו להרחיב אופקים עד כמה שניתן, לחשוב בגדול וביצירתיות. זו המהות של המקצוע.
כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2025