לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם

ביקורת מקיפה על:
תואר ראשון לימודי ריפוי בעיסוק האוניברסיטה העברית

א. ש. 22/07/2011
סטודנט תואר ראשון לימודי ריפוי בעיסוק האוניברסיטה העברית
מסלול לימודים
מדוע בחרת את המסלול?
בחרתי בריפוי בעיסוק מכמה סיבות: א. זה מקצוע נהדר ומספק מאוד, ב. העובדה שהתואר הראשון מאפשר לעבוד בתחום, בניגוד להרבה מקצועות טיפוליים אחרים, ג. מסלול לימודים עם הרבה שטח, שמאפשר באמת לחוות את העבודה ולהבין אילו כיוונים מתאימים לך.
האם היה קשה להתקבל למסלול? האם עשית מכינה?
היה קשה להתקבל בעיקר מבחינת הציונים הנדרשים, והראיון שהוא קצת מלחיץ. לא עשיתי מכינה, אבל צריך ציונים גבוהים יחסית גם בפסיכומטרי וגם בבגרויות.
האם אתה מרגיש שהמסלול ענה על הציפיות שלך?
ענה בצורה מלאה
מסלול לימודים מרתק, מקיף המון תחומים ונותן כלים אמיתיים לטיפול.
על איזה קורס/מרצה היית ממליץ?
אין הרבה ברירות, המערכת מובנית מראש ואין בחירה...
על איזה קורס/מרצה לא היית ממליץ?
חלק מהקורסים קשים יותר מאחרים, אבל עדיין אין לכם ברירה, כי כולם ח-ו-ב-ה.
מה דעתך על רמת המרצים - (מקצועיות, יחס אישי, נגישות לסטודנטים)?
9
הרבה מרצים מצוינים, כמעט כולם אנשי מקצוע מהטובים בתחומם, יחסית נגישים לסטודנטים. הנפילה היא לפעמים בהתנהלות בכל הקשור למבחנים, עבודות וכו', שלא תמיד מוקפדים עד הסוף וזה מאוד מקשה.
מהי רמת הלימודים בחוג - (רמת מתרגלים, שעורי עזר, תרגולים, כמות סטודנטים בהרצאה וכו')?
9
יש יתרון גדול לעובדה שכמות הסטודנטים מצומצמת יחסית וההרכב קבוע בכל הלימודים, כך שאפשר (די חייבים) להיעזר הרבה מאוד בחברים. הרמה גבוהה ולא קל לעמוד בקצב, במיוחד כשכמעט אין תרגולים או שיעורי עזר, כך שאם רוצים להשאר בעניינים- צריך ליזום את זה בעצמך. עם זאת,
מה חסר לך בתואר?
זמן לנשום. תמיד יש הרגשה של לחץ זמן, וזה מאוד מכביד. גם החופשות שלנו בדרך כלל יותר קצרות מאלו של שאר האוניברסיטה, ואני לא זוכרת בזמן האחרון חופשה שלא השקעתי את רובה בהכנת עבודות. עוד דבר- חיבור לריפוי בעיסוק "של פעם", הקצת סטיגמטי, שדי ויתרו עליו בתכנית הלימודים לטובת המוניטין של המקצוע. כן כן, קליעת סלי נצרים וקרמיקה, זה קצת חסר לי... מה לעשות.
נקודה אחת חזקה ונקודה אחת לשיפור
נקודה חזקה: ההכשרות המעשיות, על אף שאינן מושלמות, הן נקודת החוזק המרכזית של התואר. עוד כמה נקודות: המזכירות המצוינת (אין אף סטודנט שמקבל שירותי מזכירות מעולים כמו שלנו, בדוק), הרמה הגבוהה והתכנים המאוד מגוונים.
נקודה לשיפור: חסר חיבור לשאר האוניברסיטה, גם ברמה החברתית-תרבותית, וגם ברמה של התנהלות ומדיניות. בית הספר לריפוי בעיסוק יושב בקמפוס נפרד, וזה מורגש בהרבה תחומים: החל מהחיבור החברתי הדל לאירועים והווי סטודנטיאלי (כי הכל קורה בקמפוס הגדול), וכלה במדיניות לא עקבית של בית הספר לגבי האם הוא חלק מהאוניברסיטה או לא. התחושה שלנו כסטודנטים הרבה פעמים היא שאנחנו נדרשים למלא את חובותינו ולהתנהל לפי מדיניות האוניברסיטה כמו כל סטודנט אחר, אבל לא תמיד מקבלים את אותן הזכויות שיש לשאר הסטודנטים באוניברסיטה (זכויות של משרתי מילואים, יולדות, ואפילו דברים יותר בסיסיים כמו סריקת מחברות או קבלת ציונים בזמן).
לאילו עוד מוסדות ניסית להתקבל? האם יש מוסד שניסית ולא התקבלת אליו?
אוניברסיטת חיפה
קמפוס
כיצד היית מגדיר את יחס המזכירות כלפי התלמידים?
10
עשר. חוץ מענייני מילואים, שזו מדיניות קלוקלת של בית הספר ולאו דווקא קשור למזכירות.
האם רמת המתקנים במוסד מספקת?
2
ממש לא מספק, הספריה שלנו במרחק 20 דקות הליכה, ואנחנו נאלצים להשתמש בספריה של בית החולים, שלא מתאימה לכל תחומי הלימוד שלנו. מערכות המחשוב בבית הספר נופלות לעיתים קרובות מדי. כיתות הלימוד צפופות, קטנות, לא מצוידות מספיק, ממש לא נוחות לישיבה וכתיבה, והאקוסטיקה גרועה. אין אודיטוריום ראוי ואין קפיטרייה במחירים סבירים. מה שכן יש זה חנייה קרובה, ואפילו לא כל כך יקרה.
מה חסר או היית שמח שיהיה?
מגורים
היכן אתה גר?
דירה שכורה - לבד
עם בן זוג, בעין כרם.
האם המקום בו אתה מתגורר מתאים לסטודנטים?
מתאים יותר לסטודנטים של קמפוס גבעת רם או עין כרם. להר הצופים צריך לקחת 3 אוטובוסים או לנסוע ברכב כחצי שעה, וזה פחות נוח. אין מכבסה\סופר\משהו מעניין אחר לסטודנטים בשכונה, ואפילו די יקר, אבל מאוד שקט ונעים והאווירה גוברת על כל החסרונות.
עבודה
האם אתה עובד בזמן התואר?
בשתי עבודות, במשרה חלקית.
האם אפשרי לעבוד במהלך התואר? מאיזו שנה? האם המעסיק גמיש?
אבל מאוד קשה. לסטודנטים לריפוי בעיסוק אולי קצת יותר קל למצוא עבודות יחסית גמישות, כיוון שיש ביקוש לעבודות בסגנון חונכות אישית או עבודה עם ילדים שמטופלים ברב"ע, לתרגל איתם בשעות אחר הצהריים וכו'.
האם ישנה עבודה לסטודנטים באזור? מהן העבודות הנפוצות?
יש עבודה, אין הרבה עבודות בשכר גבוה. רוב הסטודנטים עובדים במלצרות, או בתחומים שקשורים ללימודים: עוזרי מחקר, עבודה עם מטופלי ריפוי בעיסוק לשם תרגול וכו'.
חיי חברה ופנאי
כיצד מבלים באזור (פאבים, קולנוע, בתי קפה, ספורט)?
לא חסר, ירושלים הפכה לעיר מאוד מגניבה בשנים האחרונות.
האם הקשר בין הסטודנטים טוב?
מעולה, במיוחד בחוג לריפוי בעיסוק, שמורכב כמובן מהשופרא דשופרא של בנות ישראל (ומדי פעם גם איזה בן ישראל) :)
ממשיכים הלאה
האם אתה רואה את עצמך ממשיך ללמוד כאן גם לתואר שני?
אמנם אין כרגע דרישה גדולה לתואר שני בתחום והמסלול יחסית חדש עדיין, אבל בהחלט יתכן שבעוד מספר שנים, עם הנסיון, ארצה להמשיך את הלימודים, ואשמח לחזור לאותו המקום גם לתואר השני.
האם ניסית להשתלב בתחום שלמדת? האם כבר השתלבת?
אני עובדת בתחומים נושקים, אבל בהחלט לא ניסיתי לשמש כמרפאה בעיסוק, כיוון שאני עדיין לא מוסמכת לכך. בכל מקרה, הפידבקים טובים, ויש ביקוש לסטודנטים של העברית לריפוי בעיסוק (יצא לנו כנראה שם טוב).
הטיפ של א. ש.
ללכת לברר קצת מה זה באמת ריפוי בעיסוק, אפילו סתם להכנס לקליניקה ולשאול קצת שאלות, לבקש לראות מה עושים. אם כבר החלטת שזה מתאים לך, אז חשוב להבין שזה לא מסלול קל, אבל גם לא להלחץ יותר מדי. אם מגיעים לראיון, לבוא מוכנים, לדעת למה אתם רוצים ללמוד ריפוי בעיסוק ומה זה בדיוק. אחר כך לחסוך המון כסף, כדי שלא יהיה לחץ של כסף תוך כדי הלימודים (זה באמת מפריע), ואם לא מתקבלים פעם ראשונה- לא להתייאש, זה שווה את זה.
כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2025