לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם

ביקורת מקיפה על:
תואר ראשון לימודי גיאולוגיה והסביבה אוניברסיטת בן גוריון

דניאל ו. 13/07/2011
סטודנט תואר ראשון לימודי גיאולוגיה והסביבה אוניברסיטת בן גוריון
מסלול לימודים
מדוע בחרת את המסלול?
אהבה וסקרנות ללמוד על התהליכים שמשפיעים על כדור-הארץ. אהבה עזה לטייל ובמהלך הטיול צצות שאלות על התהליכים שעצבו את הנוף. רציתי ללמוד ונמשכתי דווקא למקצוע מיוחד זה.
האם היה קשה להתקבל למסלול? האם עשית מכינה?
לא עשיתי מכינה. עשיתי פסיכומטרי ובשילוב עם ציוני הבגרות עמדתי בדרישות הסף לקבלה. הלימודים עצמם לא באים על מגש של כסף וצריך להשקיע המון - במיוחד בלחץ הראשוני של שנה א'. אח"כ הלימודים לא נעשים קלים יותר אך הניסיון עושה את שלו.
האם אתה מרגיש שהמסלול ענה על הציפיות שלך?
ענה בצורה מלאה
האהבה שלי למקצוע טרם החלטתי ללמוד הוכיחה את עצמה. הרצון העז ללמוד ולהבין נתנה לי וממשיכה לתת לי כוח ולהמשיך וללמוד. הסקרנות והרצון ללמוד שווים יותר מאיזושהי ספקולציה כמה מקצוע מסויים עשוי לתת לך כסף בעתיד..
על איזה קורס/מרצה היית ממליץ?
מרצים: יבחר גנאור, יוסי חצור, יהודה אייל, אורית סיון. קורסי בחירה: ניתוח מפות, סיור רגיונלי2, מכניקה של סלעים, איזוטופים במערכות מיימיות ואוקינוגרפיה כימית, תנועת מומסים וזרימה בתווך הלא-רווי.
על איזה קורס/מרצה לא היית ממליץ?
קורסי בחירה של המחלקה לגיאוגרפיה -מבוא לממ"ג בין השאר. רמה ירודה של מדעי הדשא והחברה.
מה דעתך על רמת המרצים - (מקצועיות, יחס אישי, נגישות לסטודנטים)?
10
המרצים במחלקה לגיאולוגיה, בהיותה מחלקה קטנה, מאוז קשובים ונחמדים.
מהי רמת הלימודים בחוג - (רמת מתרגלים, שעורי עזר, תרגולים, כמות סטודנטים בהרצאה וכו')?
9
החוג/פקולטה למדעי הטבע היא ברמה בינונית-גבוהה. לוקחים קורסי מבוא של המחלקה למתימטיקה [רמה בינונית של דבורה פרץ אך יש לה רצון להשקיע בסטודנטים שזה אולי הכי חשוב], וכן במחלקה לכימיה [כימיה כללית,אנליטית,פיזיקלית 1+2,אורגנית] אשר חשובים להתמצאות במדעי הגיאול
מה חסר לך בתואר?
קורסים מתקדמים יותר בתחומים שלקוחים היישר מכימיה. קורסים מתאימים וממוקדים מעולם המתימטיקה על מנת להבין טוב יותר ולעומק משוואות ונושאים שמופיעים בקורסי הגיאולוגיה.
נקודה אחת חזקה ונקודה אחת לשיפור
נקודה חזקה: סיורים רבים במהלך התואר: 3 ימי סיור בקורס מינרלים וסלעים [מכתש,שדה בוקר], 2 דינמית, 3 הרי אילת, 6 סיור מיפוי, 5 סיור רגיונלי לנגב, 5 סיור רגיונלי לגליל-גולן-חרמון, 1-פליאואקולוגיה, 1-פליאונטולוגיה, 1-איזוטופים במערכות מיימיות, 1-סטרטיגרפיה. כל אלו עושים את הלימוד במחלקה לגיאולוגיה למרתק [אמנם צריך להגיש דוחו"ת סיור - אך זה חלק הנדרש מהלימוד].
נקודה לשיפור: כמו שציינתי" חסר "קורסים מתקדמים יותר בתחומים שלקוחים היישר מכימיה. קורסים מתאימים וממוקדים מעולם המתימטיקה על מנת להבין טוב יותר ולעומק משוואות ונושאים שמופיעים בקורסי הגיאולוגיה."
קמפוס
כיצד היית מגדיר את יחס המזכירות כלפי התלמידים?
10
צהלה שרעבי היא מזכירה מאוד נחמדה וקשובה. היות המחלקה קטנה מאפשרת היכרות טובה עם הסגל המנהלי שמכיר את רוב הסטודנטים בשמם הפרטי.
האם רמת המתקנים במוסד מספקת?
10
ספריית ארן מעולה - יש בה למעלה ממליון ספרים. מערכת המחשוב - מעולה. יש כיתות לימוד עם מחשבים שבהם יש שקט. יש מספיק מחשבים ומדפסות. קפיטריה: 'כפיות' בבית הסטודנט, "למון גראס" [מוקפצים] ו"קרנף" [סלטים בהרכבה אישית] בבנייני מדעי הטבע, וכן עשרות דוכני "קפה עלית".
מה חסר או היית שמח שיהיה?
מגורים
היכן אתה גר?
דירה שכורה – שותפים
זול, הרגשה ביתית. שווה לגור בדירה שכורה עם שותפים [לבד=לא כיף], מאשר לגור במעונות הסטודנטים, לשם מתנקזים כל הסטודנטים החנונים והחסרי מעוף ובטחון עצמי.
האם המקום בו אתה מתגורר מתאים לסטודנטים?
מתאים. כל באר שבע נמצאת על מישור - שימוש באופניים מאפשר התניידות גבוהה ואיכותית לכל מקום בעיר.
עבודה
האם אתה עובד בזמן התואר?
ספריית האוניברסיטה.
האם אפשרי לעבוד במהלך התואר? מאיזו שנה? האם המעסיק גמיש?
החל משנה ב' כדאי לשקול עבודה. התחלתי לעבוד רק בשנה האחרונה, אך בשנה שעברה עשיתי מלגה, אשר אפשרה לי להרוויח מעט ובו בזמן להרגיש שאני תורם לחברה ולעצמי.
האם ישנה עבודה לסטודנטים באזור? מהן העבודות הנפוצות?
עבודות נפוצות: מקומות בילוי ומסעדות. עבודות טובות: אגודת הסטודנטים, עבודה באונ' בספריה או במזכירות או בתור עוזר במעבדה.
חיי חברה ופנאי
כיצד מבלים באזור (פאבים, קולנוע, בתי קפה, ספורט)?
פאבים: רוזה, קוקה. קולנוע=באוניברסיטה [נגטיב], תאטרון-אני לא הולך. ספורט=יש חדר כושר בעלות של 365 ש"ח לכל השנה וכן ברכה ומגרשי ספורט בחינם [תשלום "דמי רווחה" סמלי].
האם הקשר בין הסטודנטים טוב?
מעולה. וכל מילה נוספת מיותרת.
ממשיכים הלאה
האם אתה רואה את עצמך ממשיך ללמוד כאן גם לתואר שני?
במדע הגיאולוגיה מומלץ והכרחי להמשיך ללימודים גבוהים.
האם ניסית להשתלב בתחום שלמדת? האם כבר השתלבת?
לא ניסיתי עדיין.
הטיפ של דניאל ו.
אפשר לרכוש את הספר 'צפונות כדור-הארץ' של שלמה שובאל [צפיה חינם באתר:"כותר"], או 'גיאולוגיה בפטיש ישראלי' של עמנואל מזור או 'גיאולוגיה-יסודות ותהליכים' של עקיבא פלכסר - על מנת לבחון: האם הנושא הזה מעניין אתכם. אם אתם אוהבים לטייל אז יש יסוד סביר להניח שתאהבו את המקצוע ואתם כבר מטבעכם נמשכים אליו מתוך הסקרנות שמתעורר בטיולים. אפשר לקרוא סיכומי סיורים גיאולוגיים באתר "החברה הגיאולוגית" על מנת ללמוד מעט על הגיאולוגיה של ארץ ישראל בראשי פרקים. לימוד גיאולוגיה אפשר באונ' בן-גוריון וכן באונ' העברית בקמפוס בגבעת רם [יותר ותיקה]. לימוד גיאופיסיקה אפשר באונ' תל אביב [מדעי פלנטריים]. כדאי להגיע ליום הפתוח במחלקה ולהתרשם. אני ממליץ על קנייה של אחד מהספרים שכן זה יכול לחדד מידע בקורסים שנלמדים בשנה א': מבוא למינרלים וסלעים, קריסטלוגרפיה גיאומטרית, גיאולוגיה דינמית. בהצלחה!
כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024