לימור מ. 11/07/2011
בוגר תואר ראשון לימודי מדעי התזונה האוניברסיטה העברית
מסלול לימודים
מדוע בחרת את המסלול?
שתי סיבות: 1. תזונה בריאה תמיד עניינה אותי ומוד שמחתי לגלות שאפשר ללמוד את זה באוניברסיטה , 2. זה אחד מהתארים הראשונים היחידים שהוא מקצוע
האם אתה מרגיש שהמסלול ענה על הציפיות שלך?
ענה בצורה חלקית
אישית אני חושבת שיש צורך ביותר קורסים ללימוד יחסי מטפל - מטופל ופחות קורסי בחירה לא קשורים שנלקחו מתארים אחרים (ביולוגיה של העץ, אנטמולוגיה וכו' ) ,מעבר לזה מדובר בתואר רציני - 165 נקודות ומקיף , לימודים ברמה גבוהה
על איזה קורס/מרצה היית ממליץ?
פרופסור מוריה גולן , פרופסור בטי שוורץ, ד"ר רם רייפן . , ד"ר דנית שחר קורסים: פתולוגיה וקליניקה של מחלות, ביוכימיה , פסיוכולוגיה , השמנה , אפידימילוגיה
מה דעתך על רמת המרצים - (מקצועיות, יחס אישי, נגישות לסטודנטים)?
9
למיטב זכרוני לא היו לי בעיות מיוחדות עם נגישות למרצים ויחס שלהם . מבחינת מקצועיות רובם היו טובים עד טובים מאוד . רק חלק קטן לדעתי ידעו פחות ללמד.
מהי רמת הלימודים בחוג - (רמת מתרגלים, שעורי עזר, תרגולים, כמות סטודנטים בהרצאה וכו')?
8
בעיקר בגלל עודף קורסי הבחירה הלא קשורים ופחות התמקדות בכלי עזר לעבודה הקלינית שאחר כך .
לאילו עוד מוסדות ניסית להתקבל? האם יש מוסד שניסית ולא התקבלת אליו?
באותו מקום את אותו התואר בלי שום ספק
קמפוס
כיצד היית מגדיר את יחס המזכירות כלפי התלמידים?
9
הפקלוטה לחקלאות ברחובות היא פקולטה קטנה יחסית , ירוקה עם אוירה נעימה . יחד עם זאת לא כל האולמות נוחים לישיבה
עבודה
האם הצלחת להשתלב בתחום אותו למדת? במה אתה עוסק כיום?
עובדת כדיאטנית מהיום שסיימתי את הסטאז'
מה אתה מרגיש שקיבלת מהמוסד שעזר בתחום ומה היה חסר לך?
כלים מקצועיים לקריאת מאמרים קליניים, ידע מקצועי רחב ורב . חסר- התייחסות ליחס מטפל-מטופל , כלים לעבודה כמטפל (לא ספציפי לתזונה)
ממשיכים הלאה
האם אתה רואה את עצמך ממשיך ללמוד כאן גם לתואר שני?
בעיני זה המקום המקצועי ביותר ללימודי תזונה קלינית בארץ
הטיפ של לימור מ.
לקחת בחשבון שהלימודים לא קלים, מאוד עמוסים - בעיקר השנה הראשונה- אך מאוד מעניינים. לקחת בחשבון שצריך לחכות לסטאז' בסוף הלימודים שלפעמים זה לוקח הרבה זמן . לאחר הלימודים- לקחת בחשבון שהעבודה שימצאו היא קרוב לודאי לא במשרה מלאה, ושבדרך כלל המשרה מורכבת ממספר עבודות בחלקיות משרה ולעיצתים חלק כשכיר וחלק כעצמאי . היתרון של זה- השמיים הם הגבול, גיוון בעבודות ותחומי העיסוק. עם השנים כל אחד מוצא את הנישה שלו ואת מה שמעניין אותו בתחום הרחב הזה שנקרא תזונה