לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם

ביקורת מקיפה על:
תואר ראשון לימודי חינוך לעל יסודי המכללה האקדמית לחינוך על שם קיי

שני ב. 30/04/2013
סטודנט תואר ראשון לימודי חינוך לעל יסודי המכללה האקדמית לחינוך על שם קיי
מסלול לימודים
מדוע בחרת את המסלול?
לאחר שסיימתי שנה א' במחלקה לניהול מערכות בריאות באוניברסיטת בן גוריון, החלטתי לשנות כיוון וללמוד מה שמעניין אותי באמת - אנגלית. יכולתי להמשיך בבן גוריון, אך לפי הנתונים שלי התאמתי למסלול המצטיינים "רג"ב" במכללת קיי. החלטתי להיות מורה לאנגלית, לגילאי על יסודי וכך הגעתי למסלול במכללה.
האם היה קשה להתקבל למסלול? האם עשית מכינה?
לא היה קשה להתקבל כלל, לא נדרשתי לעבור מכינה מכיוון שממוצע הבגרות שלי עומד מעל 100 נק' וציון הפסיכומטרי שלי גבוה מהנדרש להתקבל. באופן כללי תנאי הקבלה ללימודי חינוך במכללה די מעליבים.
האם אתה מרגיש שהמסלול ענה על הציפיות שלך?
ענה בצורה חלקית
אני שייכת למסלול העל יסודי וגם למסלול המצטיינים. מסלול המצטיינים פשוט מעולה, נותן תכנים מעשירים ומעניינים. המסלול העל יסודי כמעט אינו מורגש למעט מס' קורסים משותפים וטיול משותף לסטודנטים אחת לשנה. הסטודנטים נמצאים יותר במסגרת ההתמחויות מאשר המסלול העל יסודי. הייתי מעוניינת ביותר קורסים במסגר המסלול, קורסים שיתנו לי כלים להתמודדות כמורה ומחנכת. קורסים סמסטריאליים בפסיכולוגיה של גיל הנעורים ולקויות למידה הם מעט מידי.
על איזה קורס/מרצה היית ממליץ?
אסטרטגיות למידה עם המרצה ד"ר גילה קאופמן. מרצה מדהימה בעלת ידע נרחב בהוראה ושיטות לימוד, נחושה להעביר הלאה את הידע שלה ולהעלות את רמת המורים. קורס מעניין וחשוב ביותר להכשרת מורים, במסגרת הקורס נלמדים מושגים משמעותיים בהוראה ונבדקות אסטרטגיות למידה והוראה.
על איזה קורס/מרצה לא היית ממליץ?
כל הקורסים העוסקים ברב תרבותיות. קורסים שנועדו להפגיש בין שני המגזרים העיקריים במכללה - המגזר היהודי והמגזר הבדואי. מדובר בבזבוז זמן ומפגשי סדנה שכולם צביעות מוחלטת. בסופו של דבר אין לקורסים הללו שום משמעות לתואר ולהכשרה.
מה דעתך על רמת המרצים - (מקצועיות, יחס אישי, נגישות לסטודנטים)?
7
יש ויש. יש מרצים שזמינים ונגישים כמעט כל הזמן, עונים ומגיבים למיילים במהירות וענייניות ויש כאלה שנעלמים לאחר המפגש הראשון של קורס. היחס האישי מהמרצים לרוב, אישי מדי, ברמה שאם לא הגעתי להרצאה המרצה נעלבת ממני. המקצועיות של המרצים ברמה גבוהה, אך חלקם לא יודעים איך להשתמש בה. הם מקצועיים מאוד בתחומם אך לא יודעים להעביר אלינו את הידע הזה.
מהי רמת הלימודים בחוג - (רמת מתרגלים, שעורי עזר, תרגולים, כמות סטודנטים בהרצאה וכו')?
7
אין מתרגלים ושיעורי עזר. בגדול אני די שבעת רצון מרמת הלימודים. אני מרגישה שההכשרה הכינה אותי להגיע מוכנה לבית הספר עד כמה שאפשר.
מה חסר לך בתואר?
קורסים בחינוך והוראה. יום אחד בשבוע מוקדש לקורסים בחינוך, ובכל שאר הימים ניתנים קורסים בהתמחות (אנגלית, במקרה שלי).
נקודה אחת חזקה ונקודה אחת לשיפור
נקודה חזקה: הקורסים המתוקשבים - כן ירבו. מקבלים לו"ז בתחילת הקורס וכל החומר הספרותי נמצא באתר הקורס, מגישים משימה אחת לשבועיים והכל מבלי להגיע למכללה. פשוט תענוג.
נקודה לשיפור: חובת נוכחות בהרצאות - אנחנו סטודנטים לא תלמידי תיכון! ישנה חובת נוכחות של 80% בהרצאות, המרצים בודקים שמות בתחילת ההרצאה ממש כמו בבית ספר, אם לא הגעת מסיבה כלשהי ישנם מרצים שיטרחו להתקשר אלייך לנייד ולברר מדוע.
לאילו עוד מוסדות ניסית להתקבל? האם יש מוסד שניסית ולא התקבלת אליו?
אוניברסיטת בן גוריון - סיימתי שנה א' והחלטתי לעזוב.
קמפוס
כיצד היית מגדיר את יחס המזכירות כלפי התלמידים?
3
ידוע שלצוות המזכירות במכללה יחסי אנוש ברמה נמוכה ביותר. רוב הסיכויים שאם באתי לשאול שאלה, נתקלתי במבט מזלזל ותשובה שנועדה "לנפנף". כמובן שישנם יוצאים מן הכלל, כגון צוות המודיעין "ממו"ש" במכללה ומזכירת הדיקן, אבל לרוב, היחס לא משהו.
האם רמת המתקנים במוסד מספקת?
2
המבנה המרכזי במכללה כבר בן 40 לדעתי, ונראה בהתאם. אין כמעט נגישות לנכים, כיתות הלימוד ישנות ומוזנחות. ישנו בניין מדעים החדש יחסית, בו כיתות לימוד חדשות ומאובזרות אך מי שלא לומד מדעים כמעט ולא זוכה ללמוד שם. ישנם שני חדרי מחשבים שאמורים לשרת 3,500 סטודנטים. המחשבים ישנים ואיטיים, וחדרי המחשבים צפופים ועמוסים תמידית. הספרייה גדולה ומציעה חומרי לימוד מעולים, אך נראית ישנה וזקוקה לריענון. הקפיטריה מציעה מגוון מאכלים ברמה טובה, ומחירים סבירים אך אין מספיק מקום לשבת, והרבה פעמים אנשים שקונים אוכל מוצאים את עצמם עומדים עם מגש עמוס מזון בידיים, ללא אפשרות למצוא מקום ישיבה. לגבי החנייה, ישנה חניה חיצונית שנדיר למצוא בה מקם פנוי, החנייה בתוך המכללה מסודרת ועולה כ-100 ₪ לשנה.
מה חסר או היית שמח שיהיה?
מגורים
היכן אתה גר?
אצל ההורים
יש הורים שעוזרים במימון שכר הלימוד/שכר הדירה, אז במקרה שלי זו העזרה שלהם - לגור בבית.
האם המקום בו אתה מתגורר מתאים לסטודנטים?
אני מתגוררת בשכונה שאין בה סטודנטים, אז אני משערת שהיא פחות מתאימה. בעיקרון, בבאר שבע שכונות ב', ג' וד' מאכלסות סטודנטים ומציעות את כל השירותים המוזכרים.
עבודה
האם אתה עובד בזמן התואר?
חוג אנגלית לילדים בכתות ב'-ו' דרך קרן רש"י.
האם אפשרי לעבוד במהלך התואר? מאיזו שנה? האם המעסיק גמיש?
אפשרי בהחלט לעבוד במהלך התואר, במצב הכלכלי הקיים במדינה, ויוקר המחייה, נדיר שיש סטודנט שמרשה לעצמו לא לעבוד במהלך הלימודים. המעסיקים לרוב גמישים, מבינים ומתחשבים
האם ישנה עבודה לסטודנטים באזור? מהן העבודות הנפוצות?
יש את העבודות הנפוצות במלצרות, שליחויות, מתן שיעורים פרטיים, בייביסיטר וכמו כן מוקדים טלפוניים שמציעים משרות סטודנט.
חיי חברה ופנאי
כיצד מבלים באזור (פאבים, קולנוע, בתי קפה, ספורט)?
באזור המכללה אין אופציות בילוי, אלא אם כן למישהו מתחשק "לבלות" במרכז לבריאות הנפש הצמוד למכללה.
האם הקשר בין הסטודנטים טוב?
בדרך כלל הקשר נוצר דרך ההתמחויות והקורסים המשותפים, ובגלל שהסטודנטים היהודים הם בגדר מיעוט במכללה, אז כולם מכירים את כולם.
ממשיכים הלאה
האם אתה רואה את עצמך ממשיך ללמוד כאן גם לתואר שני?
ממש לא, המכללה מציעה שני מסלולים בלבד לתואר שני, בתחומים שלא ממש שימושיים או מעניינים אותי. אני מתכננת ללמוד לתואר שני באוניברסיטת בר אילן, או באוניברסיטה הפתוחה, שם יש מגוון מסלולים בתחומים מעניינים לתואר שני.
האם ניסית להשתלב בתחום שלמדת? האם כבר השתלבת?
בתחום ההתמחות שלי, אנגלית, יש ביקוש רב למורים גם בבתי ספר יסודיים וגם בעל יסודיים. כבר כשהייתי בשנה א' קיבלתי הצעות עבודה בתחום בבתי ספר. אני כרגע בתהליך בחירת התיכון בו אשתלב בשנת הסטאז'.
הטיפ של שני ב.
"את רוצה להיות מורה?! ועוד בתיכון?!?!" - זו השאלה שתשמעו הכי הרבה במהלך התואר, אז הכינו מראש תשובה :)
כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024