תוכנית הלימודים כוללת הכשרה מקיפה בתחומי כימיה, הנדסה כימית וטכנולוגיה של מזון. מטרת התוכנית לאפשר השתלבות בתעשייה הכימית ובתעשיית המזון בתחומי פיתוח, בקרה ואבטחת איכות. אין כמעט שלב בשלבי הייצור בתעשיית הכימיה, שהנדסאי ייצור אינו לוקח בו חלק, החל משלבי התכנון ההתחלתיים, ועד לשלב בקרת האיכות על..
תוכנית הלימודים כוללת הכשרה מקיפה בתחומי כימיה, הנדסה כימית וטכנולוגיה של מזון. מטרת התוכנית לאפשר השתלבות בתעשייה הכימית ובתעשיית המזון בתחומי פיתוח, בקרה ואבטחת איכות. אין כמעט שלב בשלבי הייצור בתעשיית הכימיה, שהנדסאי ייצור אינו לוקח בו חלק, החל משלבי התכנון ההתחלתיים, ועד לשלב בקרת האיכות על המוצר. הידע הנדרש מהנדסאי כימיה הינו רחב ורב, ולכן כוללים הלימודים לתואר הנדסאי כימיה שילוב בין נושאים רבים ובין לימודים עיוניים למעשיים, בצורת סיורים מודרכים ועבודת מעבדה רבה והכרה מעמיקה עם מערכות ממוחשבות בתחום.
הנדסאי כימיה בהתמחות מזון מוכשר לקבל אחריות על המיכון המשוכלל, לאתר תקלות, לבצע בדיקות איכות על תהליכים, לפקח על תנאי ייצור ולנהל צוות עובדים העוסקים בפיתוח מוצרים חדשים ושכלול קיימים.