במסגרת המרכז ללימודים אקדמיים ניתן ללמוד לתואר שני במינהל עסקים בהתמחויות הבאות:
שיווק:
התוכנית מתמקדת בהקניית ידע וכלי ניתוח הדרושים לתפקידי ניהול בתחומי השיוווק השונים, תוך התמקדות בהביטים בינלאומיים תרבותיים ואסטרטגיים. תחומים אלה כוללים ניהול ופיתוח מוצרים ומותגים גלובליים, ניהול ערוצי שיווק..
במסגרת המרכז ללימודים אקדמיים ניתן ללמוד לתואר שני במינהל עסקים בהתמחויות הבאות:
שיווק:
התוכנית מתמקדת בהקניית ידע וכלי ניתוח הדרושים לתפקידי ניהול בתחומי השיוווק השונים, תוך התמקדות בהביטים בינלאומיים תרבותיים ואסטרטגיים. תחומים אלה כוללים ניהול ופיתוח מוצרים ומותגים גלובליים, ניהול ערוצי שיווק גלובליים, ניהול פרסום ותקשורת שיווקית ונושאים בתחומי השיווק באינטרנט.
הסטודנטים ילמדו להתמודד עם סוגיות שיווקיות רב לאומיות כמו שיווק ירוק ושיווק רב שכבתי, וייחשפו לשיטות של ניתוחי שווקים, התנהגות צרכנים בין לאומית המתייחסת לסוגיות תרבותיות ותהליכי קבלת החלטות בתחומים שונים של ניהול השיווק.
משאבי אנוש:
התוכנית תתמקד בהבנת מרכיבי הניהול המודרני של משאבי אנוש, הבנה ארגונית ושילוב מושכל בין השניים. כדי למקסם את ההתאמה בין תפקוד מנהלים אסטרטגיים בתחום משאבי אנוש לצרכיי ארגון, התוכנית תתמקד בפיתוח ידע מקצועי מעמיק ורוחבי, הקניית כלים מקצועיים ויחודיים, הבנת מערכות המחשוב המודרניות בתחום, פיתוח טכניקות לשיפור תרומת משאבי אנוש לארגון, הבנה הוליסטית אסטרטגית של המערכות הארגוניות בארגונים עסקיים וציבוריים, כלים לאבחון, זיהוי וניבוי של הסביבה בה פועל הארגון: עסקית, שיווקית, אסטרטגית, פיננסית, תרבותית, חוקית, טכנולוגית, פוליטית וחברתית של הארגון ושל צרכי הניהול הנובעים ממנה.
מימון ובנקאות:
תוכנית הלימודים לתואר שני במנהל עסקים עם התמחות במימון מאפשרת ללומד להרחיב ולהעמיק השכלתו בתחום המימון. מימון הינו תחום עיקרי בדרך קבלת החלטות עסקיות. במרבית המקרים בהם נדרשות החלטות מקצועיות-עסקיות, נדרש ידע במימון, זאת על מנת שניתן יהיה לבחון ולקבוע באופן המדויק ביותר את כדאיות כל אחד מנתיבי ההחלטה.
התוכנית מכשירה סטודנטים לתפקידי ניהול פיננסי בחברות או לעבודה בענפי המגזר הבנקאי והפיננסי. תוכנית הלימודים המוצעת מאפשרת ללומד להיחשף להתמודדות עם מציאות עסקית תוך פיתוח ראיה אסטרטגית-אינטגרטיבית בתחומי הליבה של מנהל עסקים מחד והתמקדות בתחום המימון - מאידך.
ניהול מוסדות ציבור, תרבות, חברה וממשל:
בעשור האחרון גדל באופן משמעותי בישראל, כמו גם בעולם כולו, מספרם של הארגונים המוכרים לנו כמלכ"רים - ארגונים ללא מטרות רווח. ארגונים אלו פועלים במסגרת מה שמכונה המגזר השלישי, שכן הוא ממוקם לאחר שני המגזרים הגדולים האחרים: המגזר העסקי והמגזר הציבורי.
המלכ"רים פועלים במגוון תחומים רחב: תרבות פנאי, חינוך, רווחה, בריאות, שיכון ופיתוח איגודים מקצועיים ואחרים. ניהולם של ארגונים אלה מצריך מחויבות ערכית, חברתית ומקצועית מקיפה ומעמיקה, בהכרת המגזר השלישי, במדיניות חברה ורווחה ובמיומנויות ניהול ייחודיות כמו ניהול מתנדבים, פיתוח קהילה, תכנון חברתי, שיווק מלכ"רים, גיוס משאבים ועבודה עם תורמים לצד כלים ניהוליים כלכליים של מנהלים במגזר העסקי כמו כלכלה, חשבונאות, אסטרטגיה עסקית, שיטות מחקר ועוד.
מסלול רב תחומי:
תוכנית הלימודים לתואר השני במנהל עסקים ללא התמחות מציעה ללומדים לשלב בין ההתמחויות השונות ללא צורך בבחירה ספציפית
עירית ב. על תואר שני מינהל עסקים המרכז ללימודים אקדמיים (04/03/2013)
סטודנט שנה ראשונה
מדוע בחרתי במסלול זה
בתואר ראשון9 למדתי אדריכלות ועיצוב פנים. זהו מקצוע חופשי ומאוד חשוב לדעת לנהל את העסק ולשווק אותו על מנת להצליח בסביבה תחרותית. לכן בחרתי בתואר שני במנהל עסקים עם התמחות בשיווק.
האם המסלול עמד בציפיות
המסלול ענה אולם אני חשה מאוכזבת מהמוסד בו בחרתי ללמוד וזה משליך גם על ההקורסים למינהם.
מה רמת הלימודים
סטודנטים ברברים, מרקם אוכלוסייה בעייתי, אוירת "שוק"
העצה הכי טובה למתעניינים במסלול
ממליצה ללמוד את זה כדאי לבוא בגישה פתוחה ולהיות יצירתיים כמה שיותר. מה שכתוב לא תמיד הכי נכון ותמיד יש מקום לחדשנות :)